Soepje van zwarte bessen

Langedijkers,
Soepje van zwarte bessen. Een heerlijk dessert. De bessentijd is weer aangebroken. Ik heb alle rode en witte aalbessen weer verwerkt tot jam. Het was niet veel dit keer. Maar de zwarte bessenstruik puilde uit van de bessen, niet bij te houden. Het meeste heb ik ingevroren en die staan nu te wachten op de bramen totdat die klaar zijn. Maar er hangt nog een restje zwarte bessen in de struik. Voor de vogels, hebben zij ook nog wat dacht ik. Eigenlijk vond ik dat ook weer zonde dus toch nog een vergietje vol geplukt (er hangt nog steeds genoeg in voor de vogels). Nu ben ik eigenlijk helemaal niet van de desserts, maar ik had al eens een bramensoepje gemaakt (recept van mijn zus). Heerlijk was dat. Dus ik ook aan de slag. De 1e keer dat ik het maakte was het net bessensap, ik proefde de specerijen niet zo goed. Dus hoppa toch weer de tuin in en weer wat zwarte bessen geplukt. (jammer vogels) En weer overnieuw begonnen, van het één wat meer en het ander wat minder. Heerlijk was het, een lekker bolletje vanille-ijs er in en afmaken wat blaadjes kruizemunt. Als je dat niet hebt of kunt vinden gebruik je de gewone munt. Verkrijgbaar bij de Toko. Het soepje kan je, goed afgesloten, in de koelkast geruime tijd bewaren.

Soepje van zwarte bessen uit eigen tuintje

Ingrediënten
Het bessenmengsel
700 gr zwarte bessen
200 ml water
70 ml crème de cassis 
Sap van 1 limoen
Takje kruizemunt (kleine blaadjes)
100 gr rietsuiker
2 stuk steranijs
2 kruidnageltjes
2 kardemompeulen
1 stukje kaneelschors
Vanille-ijs

Bereiden
Bessenmengsel voor het soepje van zwarte bessen Ook de bijen houden van verse munt Vanille-ijs met het soepje van zwarte bessen en munt
Haal de ergste takjes van de zwarte bessen af en was de bessen onder zacht stromend water goed af. Doe ze in een pan met het water, de crème de cassis, rietsuiker, kardemompeul, steranijs en kruidnagel. Breng aan de kook en laat ±30 minuutjes zachtjes koken. Druk dan het bessenmengsel door een zeef en laat afkoelen in de koelkast. Serveer in een diep bord met een bolletje vanille-ijs en wat kleine blaadjes munt.

Soepje van zwarte bessen

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: