Langedijkers,
Spaghetti van courgette. Dat recept heb ik nu al zo vaak voorbij zien komen in mijn zoektochten naar lekker en gezond eten op internet. Op naar de Toko en de nodige courgettes gehaald. (in mijn groentetuintje willen die dingen het niet doen) En proberen maar. Met allerlei raspen geprobeerd om slierten te krijgen. Maar het werd niet wat ik wilde. Dus maar een Spirelli, spiraalsnijder bij Bol.com besteld en weer aan de slag. Al bezig zijnde met het snijden van de groente vormde er een recept. Moet ik de courgette rauw doen (dat kan) of zal ik er een warme maaltijd van maken. Het werd de warme versie en het smaakte heerlijk. Vorige week liepen wij de wandel4daagse van Alkmaar. Vier dagen lang 25 km. Dat was voor ons zo’n 5 uurtjes wandelen. Rond een uurtje of één, stapten we dan weer in de auto of op de fiets naar huis. Onder het wandelen door was ik al aan het verzinnen wat wij s’avonds gingen eten. In mijn hoofd liep ik de koelkast en de groenteschaal door en er waren de nodige groenten die op moesten waaronder een aantal courgettes. Dus voor de 2e keer de courgette spaghetti maken. Het recept wat verbeterd. De vorige keer had ik een basilicumolie en nu koos ik voor een eigen gemaakte pesto van Lekkertafelen. Alle twee waren erg lekker.
Spaghetti van courgette
Ingrediënten (3 personen)
Plak á 150 gr Pancetta in blokjes
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 rode peper fijn gehakt
4 sjalotten fijn gesneden
6 grote champignons in plakjes
Handje rucola
Sap van een halve citroen
6 stuks Roma smaaktomaatjes (Aldi) in kleine stukjes gesneden
Pesto
Scheut olijfolie om in te bakken
Parmezaanse kaas geraspt
Zeezout
Zwarte peper uit de molen




Smakelijk.