Spaghetti van courgette

Langedijkers,
Spaghetti van courgette. Dat recept heb ik nu al zo vaak voorbij zien komen in mijn zoektochten naar lekker en gezond eten op internet. Op naar de Toko en de nodige courgettes gehaald. (in mijn groentetuintje willen die Spaghetti van courgettedingen het niet doen) En proberen maar. Met allerlei raspen geprobeerd  om slierten te krijgen. Maar het werd niet wat ik wilde. Dus maar een Spirelli, spiraalsnijder bij Bol.com besteld en weer aan de slag. Al bezig zijnde met het snijden van de groente vormde er een recept. Moet ik de courgette rauw doen (dat kan) of zal ik er een warme maaltijd van maken. Het werd de warme versie en het smaakte heerlijk. Vorige week liepen wij de wandel4daagse van Alkmaar. Vier dagen lang 25 km. Dat was voor ons zo’n 5 uurtjes wandelen. Rond een uurtje of één, stapten we dan weer in de auto of op de fiets naar huis. Onder het wandelen door was ik al aan het verzinnen wat wij s’avonds gingen eten. In mijn hoofd liep ik de koelkast en de groenteschaal door en er waren de nodige groenten die op moesten waaronder een aantal courgettes. Dus voor de 2e keer de courgette spaghetti maken. Het recept wat verbeterd. De vorige keer had ik een basilicumolie en nu koos ik voor een eigen gemaakte pesto van Lekkertafelen. Alle twee waren erg lekker.

Spaghetti van courgette

Ingrediënten (3 personen)

3  courgettes in slierten
Plak á 150 gr Pancetta in blokjes
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 rode peper fijn gehakt
4 sjalotten fijn gesneden
6 grote champignons in plakjes
Handje rucola
Sap van een halve citroen
50 gr pijnboompitten, geroosterd
6 stuks Roma smaaktomaatjes (Aldi) in kleine stukjes gesneden
Pesto
Scheut olijfolie om in te bakken
Parmezaanse kaas geraspt
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
een Spirelli, spiraalsnijder de courgette spaghetti
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snijd de courgettes in dunne lange slierten. Gebruik daar een Spirelli, spiraalsnijder voor. Het kan ook met een dunschiller met een kartelrandje. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en verhit het. Fruit hier in de sjalotjes, knoflook en het rode pepertje. Voeg de pancetta toe en laat even meebakken. Doe de champignons er het laats bij, en laat even meebakken. Courgette slierten toevoegen en bak deze even mee. Niet te lang ze moeten beetgaar blijven. Doe dan alles in een Spaghetti van courgette met een stukje kipfilet Spaghetti van courgette met pesto voorverwarmde schaal. Voeg  de pesto,  geroosterde pijnboompitten en de cherrytomaatjes toe. Maak op smaak met zout, zwarte peper en wat citroensap. Serveer dit gerecht op een voorverwarmd bord en maak af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Smakelijk.

Spaghetti van courgette

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: