Spaghettipompoen

Een spaghettipompoen is een gezonde en heerlijke langwerpige pompoensoort. Als de spaghettipompoen gekookt is valt het vlees in draden van de vrucht af, waardoor het op spaghetti lijkt.
Ingrediënten
1 spaghettipompoen
2 banaansjalotten, fijn gesnipperd
3 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, zonder zaadlijst
½ gele paprika, heel fijn gesneden
2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
8 Romano cherry tomaatjes, in vieren gesneden
200 gr pancetta, heel fijn gesneden
Parmezaanse kaas
Zwarte peper uit de molen

Bereiden
Spaghettipompoen
Verwarmde oven voor op 200°C. Leg de pompoen voordat je hem doormidden gaat snijden eerst vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand. Snij de pompoen dan doormidden en verwijder de zaadlijsten. Strooi wat zout en peper over het vruchtvlees en wrijf in met wat olijfolie. Leg de pompoenhelften op een bakblik en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn haal je met een vork het vruchtvlees los. Kijk uit de pompoenen zijn dan bloedheet. Ondertussen verhit je een scheut olie in een koekenpan en fruit je de ui, knoflook, rode peper en pancetta  even aan tot dat de ui licht begint te kleuren. Voeg dan de paprika toe en laat nog heel even meebakken. Verdeel het vruchtvlees van de pompoen over twee borden en verdeel daar het uienmengsel overheen. Dan verdeel je er de tomaatjes en ringetjes bosui over. Breng op smaak met wat zwarte peper en als laatste rasp je er wat Parmezaanse kaas over. Zet de borden dan nog tien minuten in de nog hete oven tot dat de kaas gesmolten is.

Spaghettipompoen

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: