Langedijkers,
Het is weer sperziebonentijd. Ze liggen weer volop in de winkels, lekker en goedkoop. Maar nog lekkerder zijn ze natuurlijk zo vers uit je groentetuintje. Afgelopen week was de week van de makkelijke maaltijd. Wij hebben de Alkmaarse Wandelvierdaagse gelopen. Samen
met nog dik 6000 andere mensen, waaronder best wel veel Langedijkers! Een en al gezelligheid, heerlijk wandelweer. Door de Noord-Hollandse natuur. En de laatste dag een heerlijk zonnetje er bij. Maar ja, als je dan thuis komt, heb je echt geen zin in om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Maar je wil toch ook eigenlijk wel iets gezonds naar binnen krijgen. Hoewel er onderweg genoeg te eten en te drinken aangeboden werd. Fruit, krentenbollen, ontbijtkoek en water. Dus maar eens op zoek naar een lekker makkelijk maar toch gezond recept. Dit is een recept van Jacqueline van Lieshout, Detox-coach. Ik heb het wel een klein beetje aangepast. Als je geïnteresseerd bent, kijk dan voor meer recepten op www.detoxcoach.nl
Sperziebonensalade met olijven, tomaatjes en pecorino
Ingrediënten (4 personen)
500 gram sperziebonen
flinke schep half gedroogde tomaatjes
1 kleine ui, fijngesneden
2 theelepels kappertjes
Olijfolie
2 tenen knoflook, geperst of geraspt
gemalen zwarte peper naar smaak
Klein scheutje balsamicoazijn
Pecorinokaas geraspt
20 zwarte olijven, in plakjes gesneden
Feta in kleine stukjes gesneden
Bereiden
Stoom of kook de sperziebonen beetgaar. Spoel ze direct af onder de koude kraan zodat ze afkoelen. Voeg alle verdere ingrediënten eraan toe en meng goed. Direct serveren. Lekker!
Serveer met olijven en feta.
Sperziebonensalade met olijven, tomaatjes en pecorino
Ga naar de facebook pagina van Langedijkers en vind het leuk!
Klik hier voor de aller lekkerste recepten uit Langedijk of kijk even verder voor de leukste verhalen en gedichten van Langedijkers. Het is zomer! 😉