Stamppotje met gewokte koolsla

Vandaag een stamppotje met gewokte koolsla, wortel en noten. Van de week nog even bij Bakkums Boetje geweest en heerlijke verse groenten gehaald. Waaronder een koolsla.  Ik vind het leuk om stamppotjes te maken. En onder het koken door kunnen de ingrediënten zo maar weer veranderen. Dat gebeurde met dit stamppotje dus ook.

Ingrediënten (3 personen)
Ingrediënten Rauwe blanke hazelnoten ipv brood600 gr kruimige aardappelen
300 gr koolsla, dun gesneden
300 gr wortel, in kleine blokjes gesneden
1 grote ui, fijn gesnipperd
1 rode peper, (met zaadlijst), fijn gehakt
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
Scheutje olijfolie om in te bakken
300 gr rundergehakt
100 gr rauwe blanke hazelnoten
2 flinke tl merquez kruidenmix (Toko)
Zout
Zwarte peper uit de molen

Bereiden
Een stamppotje met gewokte koolsla, wortel en notenVerwarm de oven voor op 200°C. Schil en kook de aardappelen gaar. Ik stoom de aardappelen altijd met wat (vers)gedroogde laurierblaadjes in het kookwater. En  gebruik dan geen zout. Dan krijg je een beetje een kruidige smaak in de aardappelen. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze met een stamppotstamper. Ondertussen verhit je in een wok of koekenpan een scheutje olijfolie en fruit daarin de ui en de rode peper tot de ui begint te kleuren. Voeg dan de klein gesneden wortel toe en wok deze mee tot de wortel bijna beetgaar is. Voeg dan de koolsla en de knoflook toe en wok dit een paar minuutjes mee. De koolsla moet ook beetgaar zijn. Bak ondertussen in een ander koekenpan de gehakt rul. Rooster de hazelnoten goudbruin. Laat ze even afkoelen en hak ze dan grof. Meng  het koolslamengsel en gehakt door de gestampte aardappelen. Breng op smaak met de merquez kruidenmix, peper en als je het nodig vindt met wat zout. Doe de stamppot over in een ovenvaste schaal. Strooi de gehakte hazelnoten over de stamppot en zet de schaal ± 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stamppotje met gewokte koolsla, wortel en noten

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: