Stoer konijn

 

Langedijkers,
Stoer konijn is een recept van mijn zuster. Dit is de derde keer dat ik een recept met konijn uitprobeer. De eerste keer was erg Stoer konijn Stoer konijnlekker weet ik nog. Jammer, recept kwijt. De tweede keer een heel konijn. Vonden wij het niet te eten, kwam vooral door de vele botjes die er in het konijn zat. Nu dus maar een recept van mijn zuster gemaakt en dit was echt overheerlijk. Het was even zoeken maar dan heb je ook wat. Wij liepen bij de Sligro en vonden daar een pakket met zes konijnenbouten in één zak in de vriezer. Niet vers, maar ja dat kwam ook wel weer goed uit omdat ik ook niet meteen tijd had om het Stoer konijn Stoer konijngerecht te maken. Het grappige achter dit verhaal is ook dat mijn zuster en ik tegelijkertijd een bericht over konijn op facebook plaatsten. Zij van het recept en ik van ons konijn dat lekker in de zon lag te luieren. Het diertje werd regelmatig uit zijn hok bevrijd en kon dan heerlijk achter het huis rond huppelen. We moesten altijd wel alle planten omhoog zetten want hij vrat alles op. Na zeker tien jaar goeie zorgen is zij helaas overleden. En nee, ze is niet in de pan Stoer konijn Stoer konijnterecht gekomen.

Stoer konijn (4-5 personen)
Mediterraan      : Slow cooking
Nodig                   : Geduld en een oven
Recept van Joke Sinke Verzaal
Ingrediënten
1 tam konijn in delen (is ongeveer 5 konijnendelen)
200 ml droge witte wijn
225 gr zwarte olijven
Stoer konijn Stoer konijn_1748
3 takjes verse oregano (of wat gedroogde oregano)
3 laurierblaadjes
3 tenen knoflook, in plakjes
2 flinke uien in dikke plakken
100 ml kippenbouillon van een blokje of 100 ml gevogeltefond
1 blikje tomatenblokjes
Zout, zwarte peper, Olijfolie
Bereiding
Oven voorverwarmen op 80 °C (beslist niet hoger!). Konijn bestrooien met zout en peper om en om in pan in olijfolie bruin bakken. De konijnendelen in een gietijzeren stoofpan of ovenschaal leggen. Wijn, bouillon of gevogeltefond, tomatenblokjes, olijven, uien, knoflook, laurierblaadjes, oreganoblaadjes mengen en over konijnendelen gieten. Deksel op of aluminiumfolie over de schaal en ongeveer acht uur in de oven (op laagste stand) laten garen. Halverwege evt. konijnendelen draaien. Kan ook rustig een half uurtje langer in de oven…. Vlak voor het eten vocht afgieten, tot de ongeveer de helft inkoken en weer over de konijnendelen gieten. Lekker met linzensalade, gekookte of gebakken aardappelen en gegratineerde courgette.

Stoer konijn

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: