Stoof van Kippenbouten

Stoof van kippenbouten, een Frans getint gerecht, met calvados. De kippenbouten opdienen met de overheerlijke saus. Wij hebben het gerecht gegeten met verse patat en worteltje uit de oven.
Ingrediënten
4 grote kippenbouten (scharrelkip)
4 kleine rode uien, grof gesnipperd
10 tenen verse knoflook, geplet
1 rode peper, (zaadlijst verwijderd)
Bakje kleine champignons, schoongemaakt en half door gesneden
150 gr chorizo, fijn gesneden
1 blikje tomatenpuree
Scheut koolzaadolie
2 flinke el bloem
4 tomaten, in vieren
1 pot geroosterde paprika’s
Gerookte paprika, hot
1 el gerookte paprika, mild
Flinke scheut calvados
500 ml knoflook/kruidenbouillon van Zonnatura
Klein bosje verse tijm.
3 vers gedroogde laurierblaadjes

Bereiden
Verwarmde oven voor op 200°gr. Maak een puree van de tomaten, geroosterde paprika’s en calvados. Bak de chorizo in een aparte pan even uit en laat het goed uitlekken. Wrijf de kippenbouten in met wat zout en de gerookte paprikapoeder, hot. Verhit een scheut olie in een gietijzeren pan en bak de kippenbouten om en om mooi bruin. Haal de bouten uit de pan en leg even apart. Fruit in de zelfde olie de ui, knoflook, peper, champignons met de milde paprikapoeder. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree en de bloem toe. Meng goed  en  laat een paar minuten meebakken. Voeg dan de gepureerde tomaten/paprikasaus en bouillon en de goed  uitgelekte chorizo toe. Meng weer goed door elkaar en leg de kippenbouten in de saus. Maak een bosje van de tijm en laurier en leg dat ook in de saus. Sluit de pan met de deksel en laat in de voorverwarmde oven lekker een paar uurtjes stoven.

Stoof van Kippenbouten

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: