Langedijkers,
Stoofpeertjes, misschien wel de laatste keer van dit seizoen dat ik ze maak. Op deze manier had ik ze nog nooit gegeten of klaar gemaakt. Wij waren met de familie naar een kookworkshop bij de kookstudio Alkmaar. Zelf heb ik toen eendenborst bereid en manlief heeft toen de stoofpeertjes gekookt. Ik was erg nieuwsgierig naar het recept, want ook de peertjes smaakten erg lekker. Gelukkig waren er nog stoofpeertjes te koop en ben ik maar eens aan de slag gegaan met het recept van manlief. En ik moet zeggen het is mij goed gelukt, alleen wat te veel kurkuma gebruikt. Mijn peertjes zijn een beetje te geel geworden. Dus dat heb ik even aangepast in dit recept. De witte wijn en de kurkuma zorgen ervoor dat de stoofpeertjes niet gaan kleuren. De smaak was perfect. Heerlijk met een bolletje vanille- en/of chocoladeijs.
Stoofpeertjes in witte wijn met kurkuma
Ingrediënten
1½ kilo stoofpeertjes, geschild en kontje eraf gesneden
1 fles witte wijn
2 stukjes steranijs
2 vanillestokjes open gesneden
200 gr suiker
1 tl kurkuma
2 kaneelstokjes
Bereiding
Doe de peertjes in een pan samen met de wijn, steranijs, het gespleten vanillestokje, de kaneelstokjes, de suiker en de kurkuma. Vul de pan bij met water totdat de peertjes net aan onder water staan. Breng aan de kook en laat de peertjes op het kleinste pitje in ca. 1½ uur gaar stoven, met de deksel op de pan.
Tip: Snij een klein schijfje van de onderkant van de peer. Zo blijft de peer met de steel omhoog staan.
Stoofpeertjes in witte wijn met kurkuma
Heeft u Facebook?, ga dan naar de facebook pagina van Langedijkers en vind ons leuk!