Stoofpotje Dupuislinzen met kip

Langedijkers,
Stoofpotje Dupuislinzen met kip. De linzen had ik al weer even in huis daar moest ik dus nodig wat mee doen. We hadden een aardig stukje gewandeld die dag. Het heerhugopad, 25km. Om 10.30 uur gestart en rond eenDupuislinzen uurtje of 17.00 weer thuis. Snel nog even naar de slager om kipfilet te halen en naar de Toko voor de groenten. Gelukkig had de Toko nog wat ik hebben wilde zodat ik de supermarkt niet in hoefde. Eindelijk thuis, en dan nog aan een stoofpotje beginnen. Pff waar haal ik de puf nog vandaan. Het was eigenlijk vrij makkelijk, ik had de kip al laten snijden bij de slager, dus alleen de groenten snijden. Vergeet niet als je de Dupuislinzen gebruikt dat je die eerst laat weken. Je kan natuurlijk ook andere groene linzen gebruiken. Bereid ze dan zoals op de verpakking staat. Als alles eenmaal in de pan zit, is het alleen nog een kwestie van geduld hebben, want de Dupuislinzen hebben een kooktijd van 45 minuten nodig. Maarja, zet een lekker brood op tafel met wat knoflookboter of een ander lekker smeerseltje dan red je het wel 😉 De groenten heb ik pas op het laatst toegevoegd anders worden veel te zacht en een beetje knapperig is juist lekker in dit stoofpotje.
Smakelijk!!

Stoofpotje Dupuislinzen met kip

Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)
Ingrediënten voor het stoofpotje Dupuislinzen met kip
350 gr linzen
400 gr kipfilet, in kleine blokjes
150 gr chorizo, in blokjes gesneden
Olijfolie
1 grote rode ui, fijn gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
1 rode peper, fijn gehakt
½  courgette, in blokjes gesneden
1 grote rode puntpaprika, in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij, gesneden
1 tl komijnpoeder
2 tl gedroogde tijm
Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
5 dl kippenbouillon (Minder zout)
1 blikje tomatenblokjes op sap

Bereiden
Zet de linzen 30 minuten in koud water om te weken. Verhit in een lekkere grote braadpan een scheut olijfolie en bak de kipfilet goudbruin. Haal dit uit de pan en zet even apart. Doe nog wat olijfolie in de pan als het nodig is en fruit hierin de ui glazig samen met de rode peper, knoflook, komijnpoeder en gedroogde tijm (zorg dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt het bitter). Voeg dan de blokjes chorizo toe en laat Stoofpotje Dupuislinzen met kipzachtjes mee bakken. Voeg de geweekte linzen, kippenbouillon en het blikje tomatenblokjes toe. Laat dit 45 minuten op zacht vuur pruttelen (deze kooktijd hebben de Dupuislinzen echt nodig). Voeg in de laatste 20 minuten de courgette, bleekselderij en paprikablokjes toe zodat ze nog een beetje knapperig blijven. Maak op smaak met zout en zwarte peper als je dat nodig vindt.

Stoofpotje Dupuislinzen met kip

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: