Tacosaus, een onmisbaar ingrediënt in de Mexicaanse keuken. Lekker bij taco’s en burrito’s. Zomers aan het water op het terras lekker als hapje als dipsaus met tortillachips.
Ingrediënten
Scheutje koolzaadolie
1 rode ui fijn, gesnipperd
1 rode punt paprika, in kleine blokjes
1 groene Jalapeno peper schoongemaakt en fijn gehakt
½ tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
2 teentjes verse knoflook geperst
Klein blikje tomaten puree
1 blikje tomatenblokjes op sap
Snufje zout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, peper, knoflook, paprikablokjes en de specerijen toe en fruit tot de ui begint te kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken om te ontzuren. Voeg dan de tomaten blokjes met sap, zout naar smaak en zwarte peper toe. Laat de saus nog 10 minuten indikken op zacht vuur.