Tarte Tatin met rabarber en aardbeien

Langedijkers,
Tarte tatin met rabarber en aardbeien, een heerlijk fris taartje. De rabarber schiet de grond weer uit en de recepten vliegen weer door mijn hoofd heen. Eigenlijk moesten er aardbeien in, maar die zijn er nu nog niet. Wel in de winkels natuurlijk en uit de kas. Maar ik wil ze uit mijn eigen tuin en dat duurt nog even. Dus mijn jam voorraad ingedoken en kijken wat er nog is. En dan het karamelliseren een klusje apart. Doodeng vind ik dat altijd weer. Maar ook dat lukt steeds beter. Kijk wel uit voor je vingers want de gesmolten suiker is bloedheet.
Serveren met vanille ijs, MMMMM erg lekker!!

Een heerlijk fris taartje
Een tarte tatin met rabarber en aardbeien

Tarte Tatin met rabarber en aardbeien

Ingrediënten (4 personen)
• 400 á 500 gram rabarber
• 50 gr bruine basterdsuiker
• 1 potje jam Aardbei/Aalbes
• 4 vellen roomboterbladerdeeg

Voor de karamel
• 100 gr fijne tafelsuiker
• 50 gr lichtgezouten roomboter, in stukjes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek zonodig de taaie draadjes van de stelen rabarber af. Snijd de stelen in stukjes of laat ze net zo lang als de pan is. Doe de plakjes in een vergiet en schep ze om met de basterdsuiker. Zet het vergiet boven een kom om goed uit te laten lekken en laat ongeveer een uurtje zo staan.
Maak de karamel. Laat de suiker smelten in een  vuurvaste ovenschaal op matig vuur. Laat zonder roeren zachtjes sudderen tot je een lichtbruine karamel krijgt. Voeg de boter toe en roer die erdoor. Schep de uitgelekte rabarber om met de karamel. Verdeel de jam over het rabarbermengsel. Rol het  bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een mooie plak. Drapeer het bladerdeeg over het rabarber mengsel. Prik het deeg regelmatig in met een vork. Bak de taart 30 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem even rusten voor je hem uit de vorm haalt. Leg een schaal op de vorm en keer beide in een snelle beweging om.

Tarte Tatin met rabarber en aardbeien

Dus mijn jam voorraad ingedoken
Dan maar de jam van vorig jaar
De rabarber schiet de grond weer uit
Rabarberstruik
Eigenlijk moesten er aardbeien in, maar die zijn er nu nog niet
De aardbeien in aantocht

Heeft u Facebook?, ga dan naar de  facebook pagina  van Langedijkers en vind ons leuk!

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: