Thaise biefstuksalade met noedels. Thais koken doe ik eigenlijk heel weinig, dus heb ik deze salade twee keer gemaakt om het echt goed op smaak te krijgen. Je kan de salade zowel koud als warm eten.
Ingrediënten (2 personen)
Salade
100 gr noedels
50 gr groene aspergetips
100 gr Sugarsnaps, in drieën gesneden
4 bosuitjes, in dunne ringetjes
½ rode paprika, in hele dunne reepjes
1 rijpe perzik, in dunne schijfjes
200 gram biefstuk (Zuid-Afrikaanse, AH)
Zout (Low Salt)
Zwarte peper uit de molen
Scheutje arachideolie
Handje veldsla
Handje verse koriander, fijn gehakt
Handje ongezouten pinda’s, geroosterd en bestrooid met wat zout(Low Salt)
100 gr noedels
50 gr groene aspergetips
100 gr Sugarsnaps, in drieën gesneden
4 bosuitjes, in dunne ringetjes
½ rode paprika, in hele dunne reepjes
1 rijpe perzik, in dunne schijfjes
200 gram biefstuk (Zuid-Afrikaanse, AH)
Zout (Low Salt)
Zwarte peper uit de molen
Scheutje arachideolie
Handje veldsla
Handje verse koriander, fijn gehakt
Handje ongezouten pinda’s, geroosterd en bestrooid met wat zout(Low Salt)
Bereiden
Klop voor de dressing het limoensap, suiker, gember, vissaus, sojasaus en sesamolie door elkaar en voeg de rode peper en ui toe. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees hierin ± 2 minuten aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Laat de biefstuk even rusten in aluminiumfolie en snijd in dunne repen. Kook de noedels zoals op de verpakking beschreven staat. Verhit in een wok op hoog vuur een scheutje arachideolie en wok hierin heel snel de bosuitjes, paprikareepjes, aspergetips en de sugarsnaps en meng de gekookte noedels erdoor. Verdeel de veldsla in een schaal. Leg de noedels er op. Verdeel de schijfjes perzik in de lengte over de schaal en leg daarop de biefstukreepjes en druppel de dressing erover.
Bestrooi de salade met de geroosterde pinda’s en vers gehakte koriander.
Thaise biefstuksalade
En like mijn Facebookpagina 😉
Verrassend lekkere Thaise biefstuksalade!
Met kant en klare noedels nog sneller klaar.