Tomatensoep

Tomatensoep van verse overrijpe tomaten. Ik heb deze soep helemaal zonder toegevoegd zout gemaakt. Gewoon om eens te kijken of ik het dan lekker op smaak kan krijgen. Door het gebruik van veel  verse kruiden en specerijen is dat aardig gelukt. Natuurlijk kan je er zelf zout of bouillonblokjes aan toevoegen als je dat wilt.

Ingrediënten (4 personen)
Verse overrijpe tomaten Verse kruiden gebruiken2 kilo overrijpe tomaten, kern eruit en in vieren gesneden
250 gr winterpeen,  geschild en in schijven gesneden
4 middelgrote  rode uien, grof gesneden
2 grote verse knoflooktenen, geperst
1 rode peper zonder zaadlijst, grof gesneden
2 dunne preien, in de lengte doorgesneden, goed gewassen en in ringen gesneden
Blaadjes van een paar takjes verse tijm

Blaadjes van een tak rozemarijn
Klein bosje verse bladselderij
1 klein bosje verse lavas
Klein bosje platte peterselie
Blaadjes van een paar takjes oregano
10 zwarte peperkorrels
Klein stukje foelie
2 kruidnagels
2 vers gedroogde laurierblaadjes
Scheut koolzaadolie
Bereiden
Ongezeefde tomatensoep
Door de passeerzeeg voor een gladde soepVerhit een scheutje olie in een soeppan met dikke bodem en fruit daarin de ui en rode peper tot de ui glazig ziet. Voeg dan de wortel, prei, verse kruiden (behalve de oregano) en specerijen toe. In plaats van de verse maggiplant (lavas) heb ik 2 blokjes ingevroren lavas (±20 gr) gebruikt. Hou wat kruiden achter voor de garnering. Laat even lekker mee fruiten en voeg dan de tomaten toe. Zet de pan op een gasverdeler en laat zachtjes pruttelen totdat de wortels goed gaar zijn. Voeg dan de knoflook en de oregano toe. Pureer de soep met de staafmixer tot een dikke gladde massa. Zeef de soep dan door een passeerzeef en je hebt een heerlijke gladde soep. Serveer de soep met de achter gehouden fijn gehakte kruiden.

Tomatensoep

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: