Tomatensoep van verse overrijpe tomaten. Ik heb deze soep helemaal zonder toegevoegd zout gemaakt. Gewoon om eens te kijken of ik het dan lekker op smaak kan krijgen. Door het gebruik van veel verse kruiden en specerijen is dat aardig gelukt. Natuurlijk kan je er zelf zout of bouillonblokjes aan toevoegen als je dat wilt.
Ingrediënten (4 personen)
2 kilo overrijpe tomaten, kern eruit en in vieren gesneden
250 gr winterpeen, geschild en in schijven gesneden
4 middelgrote rode uien, grof gesneden
2 grote verse knoflooktenen, geperst
1 rode peper zonder zaadlijst, grof gesneden
2 dunne preien, in de lengte doorgesneden, goed gewassen en in ringen gesneden
Blaadjes van een paar takjes verse tijm
Blaadjes van een tak rozemarijn
Klein bosje verse bladselderij
1 klein bosje verse lavas
Klein bosje platte peterselie
Blaadjes van een paar takjes oregano
Klein bosje verse bladselderij
1 klein bosje verse lavas
Klein bosje platte peterselie
Blaadjes van een paar takjes oregano
10 zwarte peperkorrels
Klein stukje foelie
2 kruidnagels
2 vers gedroogde laurierblaadjes
Scheut koolzaadolie
Klein stukje foelie
2 kruidnagels
2 vers gedroogde laurierblaadjes
Scheut koolzaadolie


Tomatensoep
En like mijn Facebookpagina 😉