Tortillabakje met kip en tacosaus of andere vulling, erg lekker. Het valt nog niet mee om die tortillabakjes goed te bakken. Maar het is redelijk gelukt. Je moet zorgen dat de rand niet boven het bakje uitkomt want dat stukje verbrandt gewoon. Je kan het bakje leeg eten en daarna nogmaals vullen. Aan het eind van de maaltijd eet je het bakje gewoon op. Het ziet er in ieder geval leuk uit. Als je het bakje samen met de vulling wilt opeten is dat nog wel een klusje. Opgerolde tortilla is dan makkelijker.
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram kipgehakt van kippendijen
Scheut koolzaadolie
1 rode ui in halve dunne ringetjes
1 groene Jalapeno peper, fijn gehakt
4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
1 blik kidneybonen met saus, uitgelekt
1 klein blikje mais, uitgelekt
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder (pittig)
2 tl gedroogde oregano
Zwarte peper uit de molen
Zout naar smaak
½ krop ijsbergsla
Tacosaus (kan je zelf maken)
4 kleine maïstortilla’s
Geraspte belegen kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de tortilla’s voorzichtig in ovenvaste bakjes, snij de rand af die boven het bakje uitsteekt en bak de tortilla’s ± 10 minuten. Haal ze uit de oven en zet apart. Kruid het kippenvlees met de specerijen en zout naar smaak. Verhit een scheut olie in een wok. Fruit de ui, knoflook, peper en de paprikablokjes tot de ui begint te kleuren. Voeg het kippengehakt toe, bak het goudbruin. Voeg dan de mais en de bonen toe. Verwarm goed door.
Vul de bakjes met wat ijsbergsla, dan het gehakt/bonenmengsel, wat tacosaus naar smaak en de geraspte kaas. Serveer de tortillabakjes met tacosaus, quacomole, crème fraiche, tortillachips een frisse salsa en lekker vers gebakken brood.