Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep

Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoepLangedijkers,
Tijd voor vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep. Het is zondagmorgen en ik ben alleen thuis. Manlief is aan het voetballen en de jongens liggen nog op één oor. Wat zal ik eens gaan doen. Eerst maar een lekker muziekje opzetten. Waar ik van hou dus en niet verplicht andermans muziek luisteren.  Even een rondje in de tuin lopen, daar staan dus de tomaten nog, maar die zijn nog steeds groen. Daar kan ik dus niets mee. Het zomerseizoen is voorbij en dat is duidelijk merkbaar in de tuin. Er liggen er wel een paar tomaten op de schaal, maar te weinig om een pan soep te maken. Maar toevallig weet ik dat mijn buurvrouw tomaten in de kas heeft en ze had al een keer gezegd als je wat nodig hebt kom je ze maar halen. Dus zogezegd zo gedaan. Nou wonen wij wel naast elkaar, maar hoe communiceren wij?? Via FB natuurlijk. Maar goed ik kreeg een tas vol tomaten en ik kon aan de slag. Met de belofte dat ik haar ook een pannetje zou brengen. Alle overgebleven groenten bij elkaar geraapt en wassen en snijden maar. Je bent wel even een paar uurtjes zoet, maar daar heb ik geen hekel aan. Een pannetje apart voor de buurtjes, alleen wij houden van pittig en zij niet dat was wel weer even jammer. Dus als je niet van pittig houdt laat je de pepers weg of gebruik je er maar één. Verwijder wel altijd de zaadlijsten, want die maken de peper zo heet. Ondertussen de broodbakmachine aan het werk gezet. En een heerlijk rozemarijnbroodje gebakken.
Tip: serveer de soep met een lekker vers gebakken broodje met knoflookboter.

Ingredienten (Voor een lekkere grote pan)
Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep2 kilo tomaten  gewassen en door de helft gesneden
2 rode paprika’s grof gesneden
1 groene paprika grof gesneden
1 gele paprika grof gesneden
1 courgette gewassen en in grove stukken gesneden
Bosje bosuitjes schoongemaakt en grof gesneden ( hou wat achter voor de garnering)
2 grote uien in grove stukken gesneden
½ bosje stelen van de bleekselderij grof gesneden
3 wortels geschild en grof gesneden
6 tenen knoflook  door de helft gesneden
2 rode pepers ontpit en grof gesneden
Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep_09202 liter groentebouillon van 1 bouillonblokje
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
Klein bosje peterselie
Klein bosje van de bleekselderij takjes
2 blaadjes salie
Zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten met de bolle kant op het bakblik. Verdeel  alle andere groente er over heen. Strooi er zout (Niet te veel) en peper overheen en Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoepdruppel er wat olijfolie over heen. Hussel alles lekker door elkaar. Zorg dat de tomaten weer goed om komen te liggen. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven. En laat de groenten ± 45 minuten roosteren. Maak ondertussen een bosje van de verse kruiden. En kook het water voor de bouillon. Als de groenten geroosterd zijn deze in een grote pan schuiven, de bouillon er bij doen samen met de kruiden. En dan een uurtje lekker laten pruttelen op het gas. De kruiden verwijderen.  De soep in de blender of in een keukenmachine scheppen en glad pureren. Garneer met wat fijn gesneden bosuitjes en fijngehakte peterselie en bleekselderij blad.

Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep Serveer met een lekker vers gebakken broodje en knoflookboter.

 

Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: