Vijf kippen leveren hartige eiertaart op

Vijf kippen leveren hartige eiertaart op

Hallo Langedijkers,

Hier een makkelijk weekend-recept. Sinds dat wij hier in Oudkarspel op Dorpsstraat zijn komen wonen, wilde ik kippen. Dus zogezegd zo gedaan hé. Manlief heeft een kippenhok gemaakt. Eerst alleen aan de terraskant en daar kwamen vier Noord-Hollands Blauwe kippen in. Nou, dat was dus geen succes. Ze maakten elkaar af, veels te weinig ruimte dus. Dus een stuk erbij gebouwd aan de tuin kant. Ja, jammer dus. Guus, Luus, Truus en Suus vonden dat ze nog niet genoeg ruimte hadden. Wat nu?? Eerst maar eens losgelaten in de tuin, dat kon toen wel want het was winter en ze konden dan toch niets vernielen. Haha, het was wel leuk. Want het ging ook vriezen, dus de kippen liepen zo het ijs op en staken over naar de ijsbaan. Of we moesten ze weer eens bij de buren uit de tuin halen. Ondertussen hebben we nu vijf dubbel gezoomde Barnevelders. Dames de Zwart noemen we ze. Ruimte hebben ze nu genoeg want we hebben een heel stuk tuin afgezet waar ze heerlijk kunnen rondscharrelen. Leuk hoor ik geniet er van. Maar ze leggen natuurlijk ook eieren en daar hebben we ze natuurlijk voor aangenomen. Dat betekent dan wel dat ze soms drie tot vier eieren per dag leggen. En wat doe je daar nu mee hé. We geven ze regelmatig weg, de jongens zijn gek op een gebakken eitje.  En  nu heb ik er maar eens een hartige eiertaart van gemaakt. Erg lekker als ik het zelf zeggen mag.

 Ingrediënten

10 eieren

200 cl room

3 teentjes knoflook

1 rode peper

2 gesneden uien ( in ringen)

150 gr preiringen

½ courgette in plakjes

1 gele paprika in dunne reepjes

1 klein potje geroosterde rode paprika in dunne reepjes

150 gr blokjes ham

300 gr geraspte Parmezaanse kaas en /of Pecerino

300 gr reepjes ontbijtspek

2 tomaten in plakjes gesneden

peper en zout

chilipoeder

Hulpmiddelen

Beboterde bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. De eieren, room, ham en kaas in een kom mengen. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, peper en knoflook even een paar minuten tot de ui lichtbruin kleurt. Voeg de gele paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de prei, courgette en de gegrilde paprika toe. Alles zo’n minuut of 5 mee laten bakken. Daarna het groentemengsel door het eimengsel spatelen. Op smaak brengen met peper, zout en wat chilipoeder. Beleg de bodem van een bakvorm met bakpapier en smeer de rand in met wat boter. Beleg dan de bakvorm met het spek en dan wel zo dat de spek over de rand heen komt te hangen. Giet het ei/groenten mengsel in de bakvorm en sla het spek wat over de rand hangt er overheen . Leg de plakjes tomaat erop, bestrooi met wat gedroogde bieslook en nog wat geraspte kaas en zet de bakvorm ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

Serveertips

Dit recept kun je het beste een dag van te voren maken, omdat de taart goed afgekoeld moet zijn, zodat je deze dan gemakkelijk kunt snijden.

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Vijf kippen leveren hartige eiertaart op

Vijf kippen leveren hartige eiertaart op Vijf kippen leveren hartige eiertaart op Vijf kippen leveren hartige eiertaart op Vijf kippen leveren hartige eiertaart op Vijf kippen leveren hartige eiertaart op

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: