In wijn gestoofde short ribs

Voor mijn verjaardag kreeg ik van de visite een cadeaubon van Keurslager Laus Klaver. Van mijn jongens kreeg ik het eerste BBQ-boek van Jord Althuizen, daar stond een recept in van short ribs op de BBQ. Die wilde ik eigenlijk erg graag maken. Wegens tijdgebrek en grieperigheid kwam het daar niet van. Toen ben ik maar even verder gaan zoeken op internet en kwam ik dit recept tegen bij I am Cooking with Love. Het is een recept van Gordon Ramsay. Ik heb het ietsje aangepast. Het was heerlijk, het vlees viel zo van de botten.

Short Ribs
Gesneden short ribs
Kastanje champignons en knoflook
Kastanje champignons en knoflook

Ingrediënten (4 personen)
1½  kg short ribs
Koolzaadolie
2 grote bollen verse knoflook, horizontaal gehalveerd
1 el tomatenpuree
1 fles rode wijn (750 ml)
1 liter vleesbouillon (minder zout van maggi)
150 gr mager gerookt  spek, in blokjes gesneden
250 gr kastanjechampignons, in vieren gesneden
Zout (low salt)
Zwarte peper uit de molen
Klein bosje verse platte peterselie, fijn gehakt

Zo maak je het
Eerst de short ribs aanbraden Gebraden short ribsVerwarm de oven voor op 150 °C. Bestrooi de short ribs royaal met peper en zout. Verhit een scheut olie in een braadslee op het vuur. Bak hierin de stukken vlees aan alle kanten goed aan. Zorg dat ze een mooi bruin korstje krijgen. Duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Voeg de gehalveerde knoflook bollen met de snijkant naar beneden toe aan de braadslee. Voeg de tomatenpuree toe en bak twee minuten om de puree te ontzuren. Schenk de wijn erbij en schraap de eventuele aanbaksels los. Breng aan de kook en laat 10 á 15 minuten koken totdat het tot de helft ingekookt is. Voeg vervolgens de bouillon toe tot het vlees net niet onder staat. Wellicht heb je niet alle bouillon hiervoor nodig. Breng aan de kook en schep af en toe met een lepel vocht over het vlees. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet 5 uur in oven. Lepel enkele keren wat vocht over het vlees. Als het vlees botermals is en praktisch van het bot valt is het gaar. Als het vlees bijna klaar is, bak je de spekjes krokant in een pan. Voeg de champignons toe en bak ook die gaar. Wanneer het vlees klaar is haal je het uit de braadslee. Schep het vet van de saus af. Knijp het vruchtvlees van de knoflookteentjes uit en druk de teentjes door een zeef in een steelpan. Schenk ook de saus door de zeef en breng aan de kook. Als je de saus te dun vindt dan verdik je het met wat maïzena opgelost in water tot de gewenste dikte.
Ik hou ervan.
In wijn gestoofde short ribs met verse patat en gekamelliseerde witlofServeer het vlees met de warme spekjes en champignons. Schenk de saus over het vlees en bestrooi zo nodig met wat fijngehakte peterselie.Wij aten er verse patat en gekaramelliseerde witlof bij.

In wijn gestoofde short ribs

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: