Winterse Cottage Pie met Ragú

Winterse Cottage Pie met Ragú

Langedijkers,

Nog maar weer een winters gerecht, Cottage Pie met Ragú. Het blijft koud dus. We willen wel eens wat anders maar ja hé, daar hebben wij gelukkig niets over te zeggen. Wij kunnen klagen met zijn allen wat wij willen, het helpt geen moer. Dus maar weer op zoek naar een lekker winters recept voor Langedijkers. Ik heb net weer een kookboek gekocht. Een Engels kookboek dan. En daar stond dit recept dus in. Ik had het al eens eerder gemaakt, maar vond het toen niet spectaculair genoeg om te plaatsen. Dus ook maar eens op Engelse kooksites gekeken. En na veel gepuzzel mijn eigen ding weer gedaan. Je moet eens wat laten vertalen op internet van Engels naar Nederlands haha. Daar kom je zowat niet uit. Dus eerst dat gedaan, toen op Nederlandse kooksites gekeken en mijn kookboek er bij gepakt en zo dus mijn eigen recept gemaakt. En zelfs tijdens het koken heb ik nog dingen veranderd. Dus recepten plaatsen is voor mij niet een kwestie van knippen en plakken. Ik wil het ook zelf maken. Soms doe ik er twee of zelfs meerdere keren over voordat ik en de mannen het echt lekker vinden. En soms is het dan ook echt niet te eten. Zo heb ik dus ook geleerd dat Shepherd’s Pie met lamsvlees is en Cottage Pie met rundvlees is. Het werd gemaakt van vleesresten. En veel geserveerd in Engelse en Ierse pubs. Als ik dit niet goed heb, hoor ik het wel hoop ik. Het was nu wel naar onze zin, maar het zou nog iets pittiger van smaak mogen zijn was het commentaar. Geserveerd met een lekker rood wijntje, heerlijk gegeten. Onze avond kon niet meer stuk.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de Ragú

500 gr mager rundergehakt

2 teentjes knoflook

1 rood pepertje

1 grote ui, grof gehakt

Winterse Cottage Pie met Ragú

1 middelgrote wortel, fijngesneden

2 stengels bleekselderij gesneden

1 eetlepel olijfolie

1 afgestreken theelepel gemengde kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano,  vers of gedroogd

1½ afgestreken eetlepel bloem

150 ml rode wijn die je er ook bij kan drinken1 blikje tomatenblokjes op sap

200 ml kippenbouillon

1 laurierblaadje

zout en versgemalen zwarte peper

Voor de Cottage Pie topping

400 gr kruimige aardappels

25 gr boter

400 ml halfvolle melk

zout en vers gemalen zwarte peper

geraspte kaas, Parmezaanse of kaas die je zelf lekker vindt

½ afgestreken theelepel gemengde kruiden, vers of gedroogd, zoals boven genoemd

 

Bereiding Ragú

Winterse Cottage Pie met RagúVerhit de olijfolie in een braadpan en voeg het gehakt

toe, bak het rul. Voeg de bloem aan het gehakt toe en

bak het gehakt nog even door.Voeg dan de tomaten-

blokjes met sap, de rode wijn, de bouillon en het

laurierblaadje toe en laat dit ongeveer 1 uur op een

zacht vuurtje inkoken.  Bak in een andere pan de

uien, knoflook, pepertje en de wortels even aan.

Voeg dan de groenten, zout, peper en de kruiden

aan het gehaktmengsel toe. Zit er nog teveel vocht

Winterse Cottage Pie met Ragú

in het gehakt/groente-mengsel dan even uit laten

lekken in een vergiet. Houd alles warm terwijl u de

aardappelpuree maakt.

 

 

 

 

Bereiding aardappelpuree

Aardappels koken. Fijn maken met puree stamper of knijper. Melk en boter verwarmen in de magnetron. Door de aardappels mengen zodat het een smeuïge massa wordt op smaak brengen met zout en peper .

Winterse Cottage Pie met Ragú

Winterse Cottage Pie met Ragú

Winterse Cottage Pie met Ragú

Verdeel  het Ragú op de bodem van een licht beboterde ovenschaal met de gepureerde aardappels er boven op. Vergeet niet om wat kaas en kruiden over de puree te strooien voor een lekkere knapperige korst .

Winterse Cottage Pie met RagúWinterse Cottage Pie met Ragú

Winterse Cottage Pie met Ragú

Serveer met rode wijn of een lekker koud biertje!!

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: