Woudboontjes

Lekker met een frisse groene salade en/of adjarLangedijkers,
Woudboontjes uit de wok zoals ik bij het vorige recept al vermeldde.  Een recept met gedroogde boontjes. Deze boontjes komen oorspronkelijk uit Friesland, maar deze gekocht bij de familie Smak in Lutjebroek. Op www.lekker-frysk.nl  staan leuke recepten met deze boontjes. Daar heb ik mijn recept ook uit afgeleid. En ik moet zeggen het was erg lekker. Manlief en ik hebben ervan gesmuld, onze jongens blieven geen boontjes 😉 Ik heb de boontjes niet helemaal gaar gekookt omdat ze vrij snel stuk koken. Door het wokken worden ze vanzelf wel gaar. Vanwege drukte (ondanks dat ik 3 weken vakantie had)  en ernstige last van mijn rug, heeft het even geduurd voordat ik weer met een recept kon plaatsen. Maar het leuke van Langedijkers is dat jullie nu zelf ook recepten kunnen plaatsen. Ik zou het leuk vinden om ook eens een recept van iemand anders te zien. Ik ben echt geen top kok, ik vind koken leuk om te doen. Maar ook bij mij lukt het niet altijd.

Woudboontjes per 500 gram te koopWoudboontjes

Ingrediënten (4 personen)
250 gram woudboontjes
2 grote rode uien in ½  ringen gesneden
Woudboontjes, minstens 8 uur weken
1 rode peper fijn gehakt
4 teentjes knoflook fijn gehakt
250 gram mager rookspek in blokjes
3 saucijzen in plakjes gesneden
250 gram zure appels (granny smith) in blokjes
De andere ingrediënten
3 vastkokende aardappels
Olijfolie
Chilipoeder
Zout (of Low Salt)
Zwarte  peper uit de molen
Gedroogde oregano ( bij gebrek aan vers)

Bereiding
Woudboontjes_8759
De woudboontjes een nachtje laten weken in pan met water, minstens 8 uur. Giet het weekwater af en zet de boontjes met schoon water op het gas en kook ze in ± 30 minuten net niet gaar. Kijk uit dat ze niet kapot koken. Kook de aardappels bijna gaar. Verhit in een wokpan wat olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper even aan. Voeg dan het spek enWoudboontjes_8760 de in plakjes gesneden saucijzen toe en laat dat een minuut of 5 meebakken. Daarna de aardappels in blokjes snijden, toevoegen en ook even mee laten bakken tot ze een beetje bruin zien. Voeg op het laatst de appel en boontjes toe. Weer even laten bakken, maar zorg ervoor dat de boontjes niet kapot gaan. Maak op smaak met de chilipoeder, zout en zwarte peper. Strooi er nog wat oregano overheen.

Deze bonenschotel is lekker met een frisse groene salade en/of adjar.

Langedijkers Facebook

Wil jij ook je recepten plaatsen op Langedijkers, neem dan even contact op via het contact formulier!

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: