Zelf Atjar Tjampoer maken

Zelf Atjar Tjampoer maken. We hadden nog wat spitskool over toen we een koolsalade hadden gemaakt. Het is eigenlijk zo gemaakt, lekker en goed houdbaar.

Ingrediënten
Zelf Atjar Tjampoer maken
Scheut koolzaadolie
300 gr spitskool, heel fijn geschaafd
1 winterpeen, in hele dunne reepjes gesneden
2 uien, fijn gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in dunne ringetjes
Stukje verse gember, fijn gehakt
1 tl Laos
1 el Kurkuma
1 tl Serehpoeder
300 ml witte natuurazijn
200 ml water
4 el suiker

Bereiding
Verhit in een ruime pan met dikke bodem een scheut koolzaadolie en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper in tot de ui glazig ziet. Voeg de kurkuma, laos en serehpoeder toe en laat even mee fruiten. Voeg water, azijn, suiker en gember toe en breng aan de kook. Voeg de spitskool, winterwortel, paprika toe en kook dit even mee. Schep de atjar tjampoer in schone potjes tot de rand aan toe. Giet zoveel mogelijk vocht mee. Sluit de potjes en zet ze vijf minuten op de deksel, zodat ze goed luchtdicht afsluiten.

Zelf Atjar Tjampoer maken

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: