Zevenbladstamppot eten wij vandaag

Zevenbladstamppot eten wij vandaag

Zevenbladstamppot eten we vandaag, want de tuin staat er vol van.

Langedijkers,
Zevenbladstamppot eten wij vandaagOnze voortuin staat vol met zevenblad. Een onkruid waar je niet blij van wordt. Het wortelt onder grond je hele tuin door en je komt er echt niet zomaar van af. We weten wel wat je er aan kan doen. Maar daar hebben we dan weer niet zo’n zin in. Dus ik ben maar weer eens aan het Googlen  gegaan. Om te kijken wat je kan met zevenblad. En je komt weer heel wat leuke dingen tegen.  En dan niet alleen over zevenblad, maar ook over brandnetels, paardenbloemen, muur, je kan het allemaal eten en ze zitten ook nog eens boordevol vitamines. In het maandblad Landleven staan nu allerlei recepten met paardenbloemen. En aangezien Zevenbladstamppot eten wij vandaagons grasveldje aan het water er vol mee stond, dacht ik daar ga ik ook wat meedoen. Maar ik was net te laat want manlief had net het veldje gemaaid. Dus dat moet nog even wachten, maar het staat zo weer vol. Van de week had ik dus de zevenbladstamppot  gemaakt. Er werd gezegd dat zevenblad nootachtig smaakt, of dat het op bladpeterselie lijkt qua smaak. Dus ik had alleen een simpele stamppot gemaakt. Wel geserveerd met uitgebakken mager rookspek. Om heel eerlijk te zijn er zat kraak nog smaak aan, een beetje jammer dus. Tijdens het maken van de stamppot dacht ik nog, zal ik even wat knoflook poffen of zal ik er wat mosterd doorheen doen. Of wat blokjes belegen kaas. Als ik het ooit nog eens ga maken dan doe ik dat dus wel. Als je het gaat maken, gebruik dan wel het jonge blad. Je kan de blaadjes en de steeltjes beide eten dus. De pesto had ik ook al eerder gemaakt met walnoten dus. Die is wel erg lekker. Ik had toen een eenvoudige spaghetti gemaakt en de pesto op tafel gezet. Dat potje was dus bijna leeg. Ik heb het vanmiddag weer gemaakt, ik weet niet wat ik anders heb gedaan als de vorige keer, maar het is anders van structuur. Maar nog wel even lekker. Pecorino is een Italiaanse harde schapenkaas. Verkrijgbaar bij een kaas speciaal zaak. Soms bij de supermarkt. Parmezaanse kan je kopen bij Kaas! in Broek op Langedijk of gewoon in de supermarkt.

Zevenbladstamppot eten wij vandaagIngrediënten (4 personen)
300 gr zevenblad fijn gesneden zoals andijvie
600 gr kruimige aardappelen
300 ml melk
25 gr boter
Zout
Peper
Bereiding
Kook de aardappels met wat zout gaar en stamp de aardappels fijn. Maak de melk en boter samen heet in de magnetron. Meng dit beetje bij beetje door de gestampte aardappels en maak er een smeuïge puree van. Meng dan de fijn gesneden zevenblad er door.

Zevenbladpesto

Zevenbladstamppot eten wij vandaag Zevenbladstamppot eten wij vandaagZevenblad is ook te gebruiken in een pesto, in plaats van basilicum. Deze pesto kan worden gebruikt door de pasta, door een salade of gewoon op brood.
Ingrediënten
2 handen zevenblad
1 solo knoflook
50 gr pijnboompitten of Zevenbladstamppot eten wij vandaagwalnoten
70 gr Parmezaanse en Pecorino geraspt
100 ml olijfolie
Zout
Peper
Bereiden
Het bereiden van de pesto is eenvoudig. Stop alles in een blender en ga door tot het de gewenste structuur heeft. Begin met wat minder olijfolie, zo kun je later makkelijk meer toevoegen.

www.Infonu.nl  eten en drinken.

Zevenbladstamppot eten wij vandaag

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: