Zomerse fruitcobbler met Pimm’s

Zondag maakte ik deze zomerse fruitcobbler van Jamie Oliver. Maar ik dacht waarom zou ik dure aardbeien in de supermarkt kopen als ik een tuin vol rijp fruit heb. Dus met een schaal de tuin ingelopen en plukken maar. Je kan natuurlijk ook ander zacht fruit gebruiken (b.v. aardbei, braam, mango). Het recept staat in het laatste blad van Jamie Oliver, juli/augustus 2017, en op de site culy.nl.  Ook Es’ factory heeft een heerlijk recept staan van cobbler maar dan in kleine éénpersoonsschaaltjes.

Ingrediënten (6 personen)

800 gram rijpzomerfruit (Josta bes, loganbes, rode en witte aalbes en groene kruisbes),  1 vanillestokje, 1 kleine sinaasappel, 40 gram donkere basterdsuiker, 40 ml Pimm’s, Vanille-ijs (voor erbij), Stracciatella-ijs (voor erbij)
Voor de topping
50 gram amandelen, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram fijne kristalsuiker, Snufje  zeezout, 100 gram koude boter

Bereiden
Zomerse fruitcobbler met Pimm’s
Verwarm de oven voor op 240 °C. Maak het fruit schoon, halveer grote exemplaren (kruisbessen)  en doe ze in een ronde ovenschaal (Ø 25 cm). Splijt het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg dat toe aan het fruit (leg het lege stokje in een pot waar je suiker in bewaart voor een vanillesmaak). Rasp de sinaasappelschil boven het fruit en voeg de basterdsuiker toe. Schep door elkaar en schenk de Pimm’s erbij. Zet de schaal in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 190 °C en rooster het fruitmengsel tien minuten, of tot ze zacht maar nog niet papperig zijn. Maal intussen voor de topping de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg dan het amandelmeel, de suiker en het zout toe. Snij de boter in blokjes, voeg ze toe en maal met behulp van de pulseer-knop tot het mengsel de textuur van fijn broodkruim heeft. Voeg ongeveer twee eetlepels water toe en laat de keukenmachine nog kort draaien tot je een stevig deeg hebt. Neem het fruitmengsel uit de oven, schep ze voorzichtig door elkaar en schraap nog even langs de rand om te voorkomen dat daar stukjes verbranden. Verdeel met een eetlepel twaalf grote lepels deeg over de vruchten en bak de cobbler nog ongeveer twintig minuten in de oven tot de vulling bubbelt en het deeg goudbruin is. Serveer de cobbler met het ijs erbij als je dat lekker vindt.

Zomerse fruitcobbler met Pimm’s

Meer Dessert Recepten

En like mijn Facebookpagina 😉

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: