Zomerse rauwkostsalade

Zomerse rauwkostsaladeZomerse rauwkostsalade en ik hoefde niet eens naar de winkel, alles was in huis. Dat is mooi makkelijk. Zo kon ik na het sporten evengoed nog genieten van het mooie weer. En onder het bereiden van het eten de tuindeuren heerlijk open. Lekker op tijd aan de gang gegaan met het maken van de rauwkostsalade. Ik moest een uurtje eerder beginnen met werken, dus om 17:00 uur al eten. Dat is vroeg, erg vroeg.

Zomerse rauwkostsalade

Ingrediënten (4 personen)
1 struikje witlof,  in fijne reepjes gesneden
4 bospeentjes, heel fijn gesneden
3 sjalotjes, ½ door en in reepjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
6 kleine Opperdoezer ronde, gekookt en in blokjes gesneden
½ gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
1 granny smith, geschild en in blokjes gesneden. Besprenkeld met citroensap
Klein bosje Chinese bieslook, fijn gehakt
4 eitjes, gekookt
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar.

Sausje
2 el Hellmann’s yoghurt mayonaise
1 el crème fraiche (Demi)
1 el Lemonazijn (Toko)
Zwarte peper uit de molen
Snuf chilivlokken (eigenmaling)
Zout (lo salt)
Bereiding
Meng de ingrediënten voor het sausje door elkaar. En meng het sausje door de groenten. Zet de salade een klein uurtje in de koelkast zodat de smaken lekker in kunnen trekken. Haal de salade een half uur voor het eten uit de koelkast zodat het gerecht op kamertemperatuur kan komen. Serveer met een gekookt eitje.

Zomerse rauwkostsalade

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: