Zuurkool gestoofd met sjalot en appel

Kip met zuurkool gestoofd met sjalot en appel. Terwijl ik dit stukje zit te schrijven schijnt het zonnetje heerlijk op de ramen. Maar buiten is het aardig fris. Winterkost, kip met verse zuurkool !!! De zuurkool heb ik in riesling laten stoven, een heerlijk witte wijn die je er dan ook bij kan drinken. Vaak stoof ik de zuurkool in ganzenvet, maar door alle haast ben ik dat nu vergeten en heb ik gewoon bakboter gebruikt. Het ganzenvet maakt de zuurkool zachter. Als je wijnzuurkool gebruikt, moet je deze even afspoelen met koud water.

Ingrediënten (4 personen)

500 gr (wijn)zuurkool
25 gr bakboter (of ganzenvet)
1 grote appel (goudreinet) in stukjes
4 sjalotjes
handje gele rozijnen
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
5 jeneverbessen
25 ml riesling
Peper uit de molen
Zout
Bereiding 1
Laat de boter heet worden in de pan en fruit de sjalotjes even aan. Voeg de appel en de rozijnen toe. Meng dit door elkaar en voeg wat zout en peper toe. Voeg dan het laurierblad, kruidnagels, en de jeneverbessen toe. Giet dan de riesling erbij en laat het in een afgesloten pan in 20 minuten gaar stoven.
Bereiding 2
Ga je zuurkool met casselerrib maken dan kan je het hele gerecht ook samen in een voorverwarmde oven in één pan laten stoven. Bak het vlees, bereid de zuurkool zoals ik het heb aangegeven in een pan die zowel op het gas als in de oven kan. Ik gebruik dan een gietijzeren pan. Heb je dit niet hevel de zuurkool dan over in ovenschotel, leg de casselerrib erop en dek af met deksel of aluminiumfolie. Stoof het dan gaar in een voor verwarmde oven op 175 graden.
Serveren met gebakken aardappeltjes, puree of gekookte aardappels.
Eet smakelijk!!!!

Zuurkool gestoofd met sjalot en appel

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: