Oké het is zo’n dag, ken je dat? Je denkt met zijn drietjes aan tafel te zitten. Bespreekt wat je gaat eten. Zuurkoolschotel uit de oven? En wie er kookt. Het koken mag ik dus doen 😄. En dan, ja hoor daar gaat mijn telefoontje … mam kan ik mee eten vanavond? Ja hoor natuurlijk. Schuif maar aan. Of je nou voor drie of voor vier man moet koken. Wacht ff ik hoor mijn app. En ja hoor natuurlijk de volgende, mam kunnen wij mee eten. Tuurlijk joh, schuif maar aan 😂😂. Dus op naar de winkel voor zes man zuurkool en worst halen.
Ingrediënten (6 personen)
1½ kilo kruimige aardappels
1 kilo zuurkool
2 el milde kerrie
2 kleine blikjes ananasstukjes op sap
1 el komijnzaad
4 jeneverbessen, gekneusd
± 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
Verwarm,
200 ml melk en 25 gr boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de aardappels, kook ze gaar en stamp ze fijn. Meng het melk/botermengsel er door zodat het een beetje smeuïg wordt. Kook ondertussen de zuurkool in ± 20 minuten gaar in het sap van de ananas en voeg de kerrie toe. Giet af. Vang het vocht op als je dat wil gebruiken in plaats van het melk/botermengsel. Meng de aardappels en zuurkool goed door elkaar, doe over in een ovenvaste schaal en zet een half uurtje in een voorverwarmde oven.
Het was lekker, want zoals je kan zien was de schaal schoon leeg.
Zuurkoolschotel