Zuurvlees uit de slowcooker

Zuurvlees uit de slowcooker, het is weer tijd voor een heerlijke stoofschotel. Ik heb een tijdje geleden een slowcooker gekocht en ik moet zeggen ik gebruik hem regelmatig. Het is makkelijk als je de hele dag onderweg bent en s ’avonds pas weer thuis komt. Vergis je niet in de voorbereiding qua tijd maakt dat niets uit. Zuurvlees is een Limburgs recept. Ik heb eerder een recept geplaatst van Connie Derks. www.lekkertafelen.nl/recepten/limburgs-zoervleisj. Ik heb het recept iets aangepast voor de slowcooker.

Zuurvlees uit de slowcooker

Ingrediënten
Marineer het vlees en laat het een nachtje in de koelkast staan.
1½ kg runderriblappen, in grove stukken gesneden
6 grote uien, in grove stukken gesneden
6 teentjes verse knoflook, grof gehakt
8 kruidnagels
8 gekneusde jeneverbessen
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
6 vers gedroogde laurierblaadjes
350 ml azijn
6 flinke plakken ontbijtkoek
6 el appelstroop
1 runderbouillonblokje
1 el bruine basterdsuiker
Braadboter

Bereiding
Zuurvlees uit de slowcooker
Ik heb een buideltje gemaakt van kaasdoek en daar de kruidnagel en jeneverbessen in gedaan. Dat vind je makkelijker terug in het vlees. Meng eerst de azijn met de appelstroop goed met elkaar. Marineer het vlees dan met alle ingrediënten. Laat het een nachtje in de koelkast staan. De volgende morgen het vlees  uit de marinade scheppen en goed uit laten lekken. Vang het vocht op en zet apart. Bak het vleesmengsel in een koekenpan in kleine porties in de braadboter zo bruin mogelijk. Doe het gebakken vleesmengsel in de pan van de slowcooker en voeg het opgevangen vocht toe. Als het goed is staat het vlees helemaal onder het vocht. Zet de slowcooker aan op slow en laat het vlees lekker garen. Mijn pan heeft zeker 10 uur aangestaan. Ik vond het behoorlijk zuur dus heb het op smaak gebracht met de bruine basterdsuiker.

Zuurvlees uit de slowcooker

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: